Артисти та каскадери кінного театру “Скіф” пропонують замовити виступи з коротким або повноформатним шоу для корпоративу або свята, фото та відеозйомки, сцен для кінофільмів та відеокліпів артистів.

Сьогодні Київський кінний театр являє собою професійний сплав кінно-трюкової акробатики та театрального видовища в шатах історії. Цей театр унікальний. За десять років свого існування кінний театр відшліфував свою майстерність на чисельних ристалищах України та за її межами

У нас є значний досвід й ми з радістю продемонструємо свої вміння. У нас є можливість вибрати будь-яку тематику на Ваш смак – козаки, лицарі, ковбої та оригінальні тематики.

Історія виступів театру Скіф

Київський Гідропарк відомий киянам та гостям нашого міста, як прекрасна паркова зона, що є ідеальним місцем для повноцінного здорового відпочинку і являє собою ділянку території для відродження славетних традицій українського козацтва, історії українськоїетно-культури та народної творчості.

Об’єднання “СКІФ” має реальну можливість створення у м. Києві на території Гідропарку постійно діючої театралізовано-видовищної форми мистецтва – Пейзажно-ландшафтного театру (далі – “Театр”).

Метою діяльності Театру є створення постійно діючого багатопланового святкового дійства, якебазується на історичних подіях славетного минулого Києва,народних і козацьких традиціях,у міцному поєднанні з сучасністю. Цей напрямок діяльностіє особливо важливим у відродженні самосвідомості народу молодої незалежної України для пошуку шляхів повернення м. Києва до сім’ї Європейських столиць, пропаганди туристичних можливостей, організації культурного відпочинку киян і гостей м. Києва та розширення екскурсійних маршрутів іноземних туристів.

Особливістю Театру є унікальна форма мистецтва, вперше створена в Україні. Вона є синтезом динаміки кінно-трюкового жанру з театралізованим дійством артистів та майстрів мистецтв у пейзажно-ландшафтному історичному місцістолиці нашої держави.

Діяльність Театру маєметоюзабезпечення потреби киян та гостей міста у видовищних культурно-історичних акціях, у пізнанні духовних цінностей та традицій України і буде носити яскраво виражений культурно-історичний напрямок та здійснюватися уформах:

  1. організації та проведення театралізованих вистав етно-історичної, героїко-патриотичної та обрядово-религійної тематики;
  2. фолькльорного дійства;
  3. організаціїтуристичних забав, екскурсійних маршрутів по території створення школи вершників;
  4. екскурсії у кінних екіпажахісторичнимимісцямиКиєва;
  5. діяльності дитячого поні-клубу “СКІФЯТА” та дитячих “ТУРНІРІВ”;
  6. авторськихвечорів майстрів мистецтв;
  7. організації театралізованих показових виступів каскадерів;8.
  8. створення спільно з Управлінням внутрішніх справ та екологічними організаціями кінного еко-патруля для охорони громадського порядку та навколишнього середовища.
  9. створення еколого-етнографічного комплексу;
  10. спортивно-оздоровчого центру спеціальної верхової їзди та”зеленого” туризму.
  11. школа-студію акторів-каскадерів трюкового, кінно-трюкового жанру

Отже, нині триває активна робота над здійсненням програми, згідно календарного плану”СКІФ”.

Сьогодні Київський кінний театр являє собою професійний сплав кінно-трюкової акробатики та театрального видовища в шатах історії. Цей театр унікальний. За десять років свого існування кінний театр відшліфував свою майстерність на чисельних ристалищах України та за її межами. В його активі театралізовані виступи та трюки на святах 1994 – 2005 рр.: Дня Незалежності України, Дня Києва, Водохрещі, Великодня, Масляної, Міжнародного Дня Землі. Івана Купала, Дня Сміху, а також театралізовані виступи присвячені до 400-річчя з дня народження Богдана Хмельницького та святкуванні 200-річчя пам’ятки XYIII століття дендропарку”СОФІЇВКА” у м. Умань.

Міжнародне визнання кінному театру “СКІФ” принесли виступи його лицарів на відомому Веронському фестивалі “Ф’ЄРОКОВАЛІ-94” (Італія), на XYII, XYIII, XX, XXI Міжнародних лицарських турнірах та Великих Лицарських Балах у Голубському Замку (Польща), а також польські гастролі у 1996, 1997 -2003 роках.

З березня по червень 1998 року артисти кінного театру”СКІФ”, як каскадери та актори кінно-трюкового жанру знімалися в історичному польсько-українському фільмі “ВОГНЕМ І МЕЧЕМ” (Польща), всесвітньо відомого польського кінорежисера Єжи Гоффмана – номінація”ОСКАР” 1999р.

У серпні 2000 року Київський кінно-трюковий театр “СКІФ” приступив до роботи в кінострічці відомого українського режисера Ю.Г. Ільєнко “МОЛИТВА ЗАГЕТЬМАНАМАЗЕПУ”, а в квітні 2001 року в кінострічці відомого українського режисера М.П. Мащенко “БОГДАН ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ”.

На протязі 2005-2006 років “СКІФ” був зайнятий в роботі над зйомками кінокартини „9 ЖИЗНЕЙ НЕСТОРА МАХНО” – режисер Н. Каптан ( Україна) та “ВОЛКОДАВ”-   режисер О.Фомін ( Росія).

Нині театр “СКІФ” бере активну участь у зйомках кінострічці “ТАРАС БУЛЬБА” режисера М. Бортко.

На запрошення Московського кінного театру ” Каскадер” ( худ.керівник Мухтарбек Кантеміров) театр “Скіф” гідно репрезентував українську майстерність та культуру на таких престижних міжнародних форумах:

  • Головна кінська виставка “Эквирос-2005”, м.Москва (Росія);
  • “Гран-прі радіо Монте-Карло” 28.05.2006, м.Москва (Росія);
  • Скачки на приз президента Російської Федерації 23-25.08.2006р. м.Москва (Росія).
  • 2013 р. – підготовка та участь в кінострічці « Толока»реж. М. Ільєнко.
  • На запрошення Орг. Комітету з боку Німеччини: з квітня по вересень 2012 року кінний театр “Скіф”виступае на міжнародному вестерн – фестивалі ” ELSPE FESTIVAL 2012» (Німеччина)2012 Festival в Elspe Lennestadt .
  • 2-3 березня 2013 року, виступае Організатором та учасником Першого Всеукраїнського фестивалю кiнного скъоринга (sk”eringa.)
  • Серпень 2014 року -активна робота в кінофільмів «Последний Янычар», «Гетьман»
  • 2015-2016 р-« Щлях мерця» реж. Г. Фомін в жанрі кінно трюкового мистецтва та актерской майстерностi .

На даний час кінний театр “Скіф” з метою впровадження культурно-виховної діяльності та організації дозвілля молоді і юнацтва створив школу-студію акторів-каскадерів кінно-трюкового жанру , яка забезпечує підготовку з мистецтва їзди верхи, джигітування та вольтижування, рукопашного бою та фехтування.